• slider1
  • slider2
  • slider3
  • slider4
  • slider5
Geen evenementen

wonen en zorg

In Altforst vindt jong en oud een woning, bestaand of nieuw, en zoals een nieuwe inwoner schreef zijn nieuwkomers welkom:

"toen wij vanuit de Randstad naar Altforst verhuisden wisten wij niet hoe de samenstelling van het dorp was qua jong en oud, er blijken veel jonge gezinnen te wonen. De mensen in het dorp zijn heel open, hartelijk, makkelijk en men staat klaar voor elkaar. Na een half jaar voelden wij ons al totaal geïntegreerd in het dorp en gaan wij naar feestjes en partijen!".

Voor bestaande en nieuwe woningen kijk op Funda

Heeft u bouwplannen in Altforst?

Denkt u na over het bouwen van een nieuwe woning in Altforst? Misschien wilt u een bestaand gebouw gaan hergebruiken? Daar zijn mogelijkheden voor.

Toetsingskader woningbouw
Plannen kunnen 2-jaarlijks worden ingediend via het toetsingskader woningbouw. In het toetsingskader woningbouw is opgenomen op welke kwaliteitsaspecten uw plan beoordeeld wordt. Bij de ontwikkeling van uw plan kunt u daar rekening mee houden. In het najaar van 2020 is het weer mogelijk verzoeken in te dienen. Als u een betaalbare woning wil realiseren, hoeft u mogelijk niet te wachten op het toetsingskader woningbouw. De spelregels voor het realiseren van een betaalbare woning en het toetsingskader woningbouw (uit 2018) vindt u op de website van de gemeente: www.westmaasenwaal.nl/toetsingskader-woningbouw

Dorpskwaliteitsplan / dorpspaspoort Altforst
Bij het maken van een (ver)bouwplan is het Dorpskwaliteitsplan een belangrijk document. Hierin staan richtlijnen en spelregels. Het geeft ook inspiratie voor nieuwe ontwikkelingen.
Het Dorpskwaliteitsplan en in het bijzonder het dorpspaspoort voor Altforst is samen met de inwoners tot stand gekomen.
Deze documenten zijn te vinden op www.westmaasenwaal.nl/dorpskwaliteitsplan.
Valt je plan buiten dit plangebied, dan geldt de Welstandsnota voor het uiterlijk van het bouwwerk (ook op de site van de gemeente).

De gemeente helpt graag verder
Heeft u plannen en denkt u dat dit past? Neem dan bij de gemeente contact op met Ilse Tax, via 14 0487 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.als het gaat over het toevoegen van een woning.

En met Hennie den Boer, via 14 0487 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., voor vragen over het Dorpskwaliteitsplan.

.

 

Energie, minder betalen voor energie en de regelingen kijk op Het Energieloket Rivierenland

Zorg, voor vragen rond zorg krijgt u informatie via de Vraagwijzer

"SamenWel" een initiatief van Ziekenhuis Rivierenland, de GGD en de Bibliotheek Rivierenland. Gericht op gezonder leven, zie website SamenWel

Wandelingen voor mantelzorgers zie website Happiness in Progress onder "agenda 2018"

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal