Geen evenementen |
Mandenmakerij van Piet en Lies van Dijk-Janssen-Steenberg.
Piet van Dijk komt uit een ‘benne makers’ gezin. Zijn vader had dit bedrijf al aan de Heppertsestraat.
En in 1960-1961: Lies wilde geen boer en zodoende is zij getrouwd met Piet die toen al ‘bennemaker’ was.
Er werden manden gemaakt waarin flessen stonden. Ook de dopjes voor deze flessen werden hier gemaakt, vaak door schoolkinderen.
Deze flessen/manden gingen naar Verdugt (zie einde blad) in Tiel.Het was geen familiebedrijf maar regelmatig werd er door iedereen meegeholpen.
In eerste instantie was het manden maken maar dat bracht niet voldoende op, dus de varkens kwamen er toch bij. En niet vergeten de bessen. Menig jongere heeft er bessen geplukt.
Volgens Wikipedia:
Verdugt is een chemiebedrijf in Tiel, dat tegenwoordig bekendstaat onder de naam: Niacet. Het bedrijf is gevestigd aan Papesteeg 91 te Tiel.
Het bedrijf werd opgericht door een Russische immigrant in het begin van de 20e eeuw. Naar verluidt moest deze immigrant door de politie in de gaten worden gehouden. Het bedrijf kwam voort uit een azijnfabriek en een fabriek waar mandflessen werden vervaardigd.
Het bedrijf bevond zich aan de rand van de toenmalige gemeente Tiel, aan de grens met Wadenoijen. Er werden hier bestrijdingsmiddelen voor de landbouw vervaardigd. Toen deze gemeente in 1978 bij Tiel werd gevoegd, werd een woonwijk gebouwd in de directe omgeving van de fabriek.
Jan Nijtmans, marskramer in hart en nieren
Wie kende hem niet, de marskramer in hart en nieren, die door een groot gedeelte van het Land van Maas en Waal trok. Al voor de tweede wereldoorlog deed hij Maas en Waal aan en trok door de streek om er zijn vaste klanten tegen betaling te voorzien van sokken, slipjes, hemden, onderbroeken, onderhemden, overhemden, thee-, schotel- en handdoeken, naald en draad om te herstellen, allerlei randbenodigheden op het textiele vlak.
De Kikvorsch
De Kikvorsch is zowel de benaming voor het voormalige uitgaanscentrum "Discotheek de Kikvorsch" als wel de carnavalsvereniging van Altforst. http://www.dekikvorsche.nl/.
In 1948 werd de voormalige herberg de Kikvorsch gekocht door Marinus en Mien Janssen van Familie Dollevoet.
Het was zowel een café, bakkerij, en een winkel.
In 1967 werd er een zaal achter de Kikvorsch gebouwd.
Het noodlot van "De oude Kikvorsch" kwam op 26 maart 1969, een brand verwoeste het oude gebouw.
De zaal bleef intact.
Willy Janssen, zoon van Marinus en Mien Janssen, geboren op 19 augustus 1949 was in 1973 waarschijnlijk een van de jongste café-houders rond Altforst.
Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal